Valtické kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 110 g Cibule
  • 2000 g Kuře
  • 20 g Sůl
  • 75 g Tuk
  • 0.5 g Nové koření celé
  • 75 g Celer bulvový
  • 75 g Mrkev kořen
  • 8 g Paprika mletá sladká
  • 40 g Slanina vepřová
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 400 ml Voda pitná
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 969 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 164.3 mg
  • Draslík 448.4 mg
  • Vláknina 2158 mg
  • Vitamín A 2158 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřata očistíme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. Na části tuku je po obou stranách opečeme.

  • 2

    Maso vyjmeme a přidáme očištěnou, nakrájenou cibuli, kterou na zbylém tuku osmažíme dozlatova. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit a vložíme kuřata, nové koření, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 3

    Potom kuřata vyjmeme, vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, zalijeme vodou a provaříme. Přilijeme smetanu a mléko.

  • 4

    Omáčku přecedíme, přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev, předem podušené na slanině, zalijeme vínem a krátce podusíme.

Komentáře k receptu