Slezské kvaky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Tuřín
  • 400 g Vepřová plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 332.2 mg
  • Vláknina 7830.3 mg
  • Vitamín A 7830.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na kousky maso, osmahneme na másle, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme.

  • 2

    Nakrájíme na kostky tuřín a když je maso poloměkké tak k němu tuřín přidáme, přelijeme horkou vodou a vaříme.

  • 3

    Připravíme si cibulovou zásmažku a vmícháme k masu. Dochutíme pepřem a solí.

  • 4

    Potom zalijeme smetanou nebo mlékem.

  • 5

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu