Játrový špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 13 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 376.3 mg
- Draslík 341.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra nakrájíme na velikost sousta, dáme do misky, přidáme tymián a 1 lžíci oleje, promícháme a necháme 2 hodiny uležet. Zatím si nakrájíme zeleninu, kterou budeme vkládat mezi játra. Plátky šunky ještě přepůlíme na polovinu. Přes kousky jater přehneme půl plátku šunky a střídavě napichujeme na jehly. Špízy dáme na plech s vyšším okrajem, vyložený pečícím papírem a posypeme je grilovacím kořením. Na část plechu dáme nakrájené brambory, do kterých přidáme zeleninu ,kterou jsme nespotřebovali na špíz. Pokapeme zbytkem oleje, osolíme, posypeme grilovacím kořením a promícháme. Vše pečeme v troubě 30 – 40 minut při teplotě 190 °C .
-
2
Špízy také můžeme grilovat.