Játrový špíz

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra vepřová
  • 150 g Šunka schwarzwaldská
  • 8 ks vařených brambor
  • 1 ks Sůl mořská
  • 1 ks Cibule bílá
  • 1 ks červené a zelené papriky
  • 1 ks dle chuti grilovací kožení
  • 1 ks dle chuti pepř
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 376.3 mg
  • Draslík 341.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra nakrájíme na velikost sousta, dáme do misky, přidáme tymián a 1 lžíci oleje, promícháme a necháme 2 hodiny uležet. Zatím si nakrájíme zeleninu, kterou budeme vkládat mezi játra. Plátky šunky ještě přepůlíme na polovinu. Přes kousky jater přehneme půl plátku šunky a střídavě napichujeme na jehly. Špízy dáme na plech s vyšším okrajem, vyložený pečícím papírem a posypeme je grilovacím kořením. Na část plechu dáme nakrájené brambory, do kterých přidáme zeleninu ,kterou jsme nespotřebovali na špíz. Pokapeme zbytkem oleje, osolíme, posypeme grilovacím kořením a promícháme. Vše pečeme v troubě 30 – 40 minut při teplotě 190 °C .

  • 2

    Špízy také můžeme grilovat.

Komentáře k receptu