Pečená dýňová a květáková polévka
Suroviny
- 800 ml Vývar zeleninový
- 400 ml Mléko kokosové
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Koření Italia
- 1 kávová lžička Česnek sušený
- 1 kávová lžička Paprika sladká mletá
- 1 ks Květák
- 1 ks Dýně
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 22 g
- Sodík 816 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 2.4 mg
- Draslík 2531.1 mg
- Vláknina 14220 mg
- Vitamín A 14220 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 134.3 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni nakrájíme na podélné plátky, zbavíme ji semínek.
-
2
Květák nakrájíme na růžičky.
-
3
Plech vyložíme pečícím papírem. Naskládáme na něj dýni, kterou zastříkneme lžící olivového oleje a sušeným česnekem. Osolíme a opepříme. Pečeme 50 minut na 200 °C.
-
4
Zbylý olej smícháme s utřeným česnekem, paprikou, kořením, solí a pepřem. Touto směsí potřeme květák a také ho rozprostřeme na pečící plech. Pečeme jen 25 minut.
-
5
Kokosové mléko ohřejeme spolu s vývarem a přidáme květák a dýni. Rozmixujeme dohladka.
-
6
Podáváme.