Pečená dýňová a květáková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 ml Vývar zeleninový
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Koření Italia
  • 1 kávová lžička Česnek sušený
  • 1 kávová lžička Paprika sladká mletá
  • 1 ks Květák
  • 1 ks Dýně
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 816 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 2.4 mg
  • Draslík 2531.1 mg
  • Vláknina 14220 mg
  • Vitamín A 14220 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 134.3 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni nakrájíme na podélné plátky, zbavíme ji semínek.

  • 2

    Květák nakrájíme na růžičky.

  • 3

    Plech vyložíme pečícím papírem. Naskládáme na něj dýni, kterou zastříkneme lžící olivového oleje a sušeným česnekem. Osolíme a opepříme. Pečeme 50 minut na 200 °C.

  • 4

    Zbylý olej smícháme s utřeným česnekem, paprikou, kořením, solí a pepřem. Touto směsí potřeme květák a také ho rozprostřeme na pečící plech. Pečeme jen 25 minut.

  • 5

    Kokosové mléko ohřejeme spolu s vývarem a přidáme květák a dýni. Rozmixujeme dohladka.

  • 6

    Podáváme.

Komentáře k receptu