Dýňovo květáková polévka se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 800 ml Dýňové pyré
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer - nať
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Květák
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Zázvor čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 1.4 mg
  • Draslík 936.1 mg
  • Vláknina 31727 mg
  • Vitamín A 31727 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 130.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky. Smažíme je na oleji asi 7 minut. Poté přidáme strouhaný zázvor a utřený česnek. Po dvou minutách zalijeme vývarem.

  • 2

    Vmícháme i pyré, vodu, tymián, kmín, sůl a pepř.

  • 3

    Květák nakrájíme na malé růžičky a taktéž je přidáme do polévky. Vaříme 30 minut doměkka.

  • 4

    Poté polévku rozmixujeme dohladka.

  • 5

    Pokud se vám polévka zdá příliš hustá, můžete ji naředit vodou.

Komentáře k receptu