Dýňovo květáková polévka se zázvorem
Suroviny
- 300 ml Vývar zeleninový
- 800 ml Dýňové pyré
- 150 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Celer - nať
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Květák
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Zázvor čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 5 g
- Sodík 634 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 936.1 mg
- Vláknina 31727 mg
- Vitamín A 31727 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 130.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky. Smažíme je na oleji asi 7 minut. Poté přidáme strouhaný zázvor a utřený česnek. Po dvou minutách zalijeme vývarem.
-
2
Vmícháme i pyré, vodu, tymián, kmín, sůl a pepř.
-
3
Květák nakrájíme na malé růžičky a taktéž je přidáme do polévky. Vaříme 30 minut doměkka.
-
4
Poté polévku rozmixujeme dohladka.
-
5
Pokud se vám polévka zdá příliš hustá, můžete ji naředit vodou.