Bramborové knedlíky s uzeným masem a zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 905 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 47 g
- Sodík 97437 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 909.4 mg
- Vláknina 17650 mg
- Vitamín A 17650 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1. Den předem uvařené brambory ve slupce oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme hrubou mouku, sůl a vejce a zpracujeme těsto.
-
2
Uzené maso nakrájíme na malé kostičky.
-
3
2. Z těsta uděláme váleček, ze kterého odkrajujeme a děláme placičky, na které dáme lžíci uzeného masa a zabalíme a uděláme větší kuličky.
-
4
Vkládáme do vroucí . vody a vaříme 15 minut.
-
5
3. Zelí zalijeme vodou a uvaříme. Mezitím si osmažíme cibuli na trošce sádla. Zelí slijeme a zamícháme osmaženou cibulku.
-
6
Uvařené knedlíky servírujeme na talíř se zelím a dozdobíme osmaženou cibulkou.