Okurky v remuládové omáčce
Suroviny
- 7 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 50 g Strouhanka
- 30 g Pšeničná mouka hladká špeciál
- 150 ml Majonéza
- 1 kávová lžička Pepř kajenský
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Česnek sušený
- 0.5 kávová lžička paprika uzená
- 2 ks Vejce slepičí
- 8 ks okurky kyselé
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Křen
- 10 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Dijonská hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 33 g
- Sodík 664 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 74 mg
- Vláknina 1247.3 mg
- Vitamín A 1247.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme remuládu: smícháme majonézu, hořčici, strouhaný křen, utřený česnek, worcester, citronovou šťávu a uzenou papriku. Rozmícháme do hladka a dáme do lednice vychladit.
-
2
Nyní si připravíme 3 misky: do jedné dáme vejce, sušený česnek, kajenský pepř, sůl a pepř, do druhé dáme strouhanku a do třetí mouku.
-
3
Okurky nakrájíme na čtvrtiny, obalíme je v mouce, vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme 4 minuty na oleji. Pokládáme je na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk.
-
4
Podáváme s připravenou remuládou k namáčení.