Okurky v remuládové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 50 g Strouhanka
  • 30 g Pšeničná mouka hladká špeciál
  • 150 ml Majonéza
  • 1 kávová lžička Pepř kajenský
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Česnek sušený
  • 0.5 kávová lžička paprika uzená
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks okurky kyselé
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 10 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Dijonská hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 74 mg
  • Vláknina 1247.3 mg
  • Vitamín A 1247.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme remuládu: smícháme majonézu, hořčici, strouhaný křen, utřený česnek, worcester, citronovou šťávu a uzenou papriku. Rozmícháme do hladka a dáme do lednice vychladit.

  • 2

    Nyní si připravíme 3 misky: do jedné dáme vejce, sušený česnek, kajenský pepř, sůl a pepř, do druhé dáme strouhanku a do třetí mouku.

  • 3

    Okurky nakrájíme na čtvrtiny, obalíme je v mouce, vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme 4 minuty na oleji. Pokládáme je na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk.

  • 4

    Podáváme s připravenou remuládou k namáčení.

Komentáře k receptu