Afrika řezy
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
- 200 g Mouka polohrubá
- 125 g Mrkev kořen
- 125 g Banány
- 50 g Ořechy vlašské
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Cukr moučka
- 250 g Tvaroh jemný
- 200 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 3 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Cukr vanilka
- 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 35 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 75.3 mg
- Draslík 170.4 mg
- Vláknina 3874.9 mg
- Vitamín A 3874.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr s olejem a vejci v míse dobře rozšleháme. Přidáme oloupaný, rozmačkaný banán a očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou, skořici a mleté oříšky. Vše dobře promícháme.
-
2
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
3
Po vychladnutí korpus potřeme krémem a posypeme ořechy. Necháme ztuhnout v chladu a při podávání krájíme na řezy.
-
4
Příprava krému: V mmíse vyšleháme máslo s oběma cukry a s tvarohem do hladkého krému.