Afrika řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 125 g Mrkev kořen
  • 125 g Banány
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučka
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 75.3 mg
  • Draslík 170.4 mg
  • Vláknina 3874.9 mg
  • Vitamín A 3874.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr s olejem a vejci v míse dobře rozšleháme. Přidáme oloupaný, rozmačkaný banán a očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou, skořici a mleté oříšky. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

  • 3

    Po vychladnutí korpus potřeme krémem a posypeme ořechy. Necháme ztuhnout v chladu a při podávání krájíme na řezy.

  • 4

    Příprava krému: V mmíse vyšleháme máslo s oběma cukry a s tvarohem do hladkého krému.

Komentáře k receptu