Herinkový salát
Suroviny
- 100 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 7 ks Brambory
- 3 ks Slaneček
- 1 ks Sleď Baltický marinovaný
- 1 ks Cibule červená
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Zavináče
- 1.5 l Voda pitná
- 1 balení Sardinky v oleji
- 1 balení Sardelová pasta
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 19 g
- Sodík 2821 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 61.9 mg
- Draslík 952.6 mg
- Vláknina 12380 mg
- Vitamín A 12380 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Okurky a zeleninu ze zavináče nakrájíme nadrobno, cibuli nakrájíme na velmi jemno.
-
3
Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vitřností a kostí.
-
4
Řezy ze slanečka v oleji, maso ze zavináče, sardinky a uzeného sledě nakrájíme nadrobno.
-
5
Poté vše promícháme s brambory, přidáme sardelovou pastu, olej ze sardinek, případně trochu oleje ze slanečkových řezů.
-
6
Suroviny na zálivku dobře promícháme a vmícháme do směsi.
-
7
Salát necháme v lednici uležet.