Houbový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Houby čerstvé
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 488.3 mg
  • Draslík 531.1 mg
  • Vláknina 5560 mg
  • Vitamín A 5560 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na drobno, houby na kousky, česnek utřeme se solí, housky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka.

  • 3

    Cibuli zpěníme na másle, vmícháme houby a dusíme do poloměkka. Směs necháme zchladnout.

  • 4

    Do vychladlé směsi přidáme rozšlehané žloutky, utřený česnek a v mléce namočené housky. Dobře promícháme a na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 5

    Hmotu narovnáme do pekáče a zvolna pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu