Houbový nákyp
Suroviny
- 300 g Houby čerstvé
- 30 g Sádlo škvařené
- 250 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Žemle tuková
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 29 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 488.3 mg
- Draslík 531.1 mg
- Vláknina 5560 mg
- Vitamín A 5560 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C.
-
2
Cibuli nakrájíme na drobno, houby na kousky, česnek utřeme se solí, housky nakrájíme na kostky a namočíme do mléka.
-
3
Cibuli zpěníme na másle, vmícháme houby a dusíme do poloměkka. Směs necháme zchladnout.
-
4
Do vychladlé směsi přidáme rozšlehané žloutky, utřený česnek a v mléce namočené housky. Dobře promícháme a na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
-
5
Hmotu narovnáme do pekáče a zvolna pečeme dozlatova.