Rychlé langoše

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 42 g Droždí
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Jogurt bílý
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 29.17 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Omáčka tatarská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 23.2 mg
  • Draslík 346.2 mg
  • Vláknina 8662.5 mg
  • Vitamín A 8662.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a cukru připravíme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě.

  • 2

    V míse smícháme mouku, sůl, jogurt, jedlou sodu a kvásek.

  • 3

    Vymícháme těsto a na pomoučněném vále z něj ihned tvarujeme placky.

  • 4

    Smažíme je na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.

  • 5

    Langoše potřeme rozetřeným česnekem, tatarkou a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu