Šlehané biftečky
Suroviny
- 300 g Hovězí maso mleté
- 6.67 g Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Brambory
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 308.8 mg
- Draslík 668.6 mg
- Vláknina 3301.5 mg
- Vitamín A 3301.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vložíme do mísy, přimícháme k nim jemně nastrouhané brambory, žloutky, se solí utřený česnek, hrubě usekanou petrželovou nať, koření a sůl. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků. Všechny suroviny zpracujeme v kompaktní hmotu.
-
2
Rozpálíme olej, lžičkou vkládáme kousky, které pomocí vidličky upravíme na malé placičky. Dozatova smažíme z obou stran. Před podáváním necháme biftečky okapat na papírovém ubrousku.