Myslivecké brambor
Suroviny
- 100 g Houby čerstvé
- 160 g Klobása ostravská
- 300 g Zelí hlávkové bílé
- 40 g Sádlo škvařené
- 60 g Máslo čerstvé
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 8 ks Brambory vařené ve slupce
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 32 g
- Sodík 715 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 27.7 mg
- Draslík 952.9 mg
- Vláknina 17699.6 mg
- Vitamín A 17699.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na silnější plátky, houby nakrájíme na kousky, klobásu na kostičky. Omyté zelí nakrájíme najemno. Zapékací misku vymažeme sádlem.
-
2
Z mouky a másla usažíme světlou jíšku, rozšleháme s vývarem, přidáme citronovou šťávu a za občasného míchání necháme prochladnout.
-
3
Dno misky poklademe plátky brambor, poklademe hhoubami, klobásou, osolíme, zaprášíme paprikou a opepříme. Vrstvy střídáme, poslední vrstvou budou brambory.
-
4
Na poslední vrstvu brambor navrstvíme zelí, přelijeme omáčkou a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme zhruba 30 minut.