Bramborová omeleta s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 30 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 428.3 mg
- Draslík 831.3 mg
- Vláknina 10589 mg
- Vitamín A 10589 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, uvaříme téměř doměkka a slijeme. Cibuli nakrájíme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka, petrželovou nať nasekáme nahrubo, vejce rozšleháme.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme uvařené brambory, sůl, mletý pepř a smažíme. Během smažení přidáme pórek, petrželovou nať a zalijeme vejci. Směs promícháme, přikryjeme poklicí a na mírném plameni smažíme asi patnáct minut z každé strany.