Nakládané kotlety
Suroviny
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Česnek
- 6 ks Vepřové kotlety
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Polévkové koření Maggi
- 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 12 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 150.8 mg
- Draslík 395.2 mg
- Vláknina 316.7 mg
- Vitamín A 316.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěné kotlety naklepeme. V míse promícháme všechny ingredience na marinádu (česnek utřeme), do směsi naložíme kotlety, překryjeme fólií a v lednici necháme dva dny marinovat.
-
2
Kotlety smažíme na rozpáleném oleji, po každé straně 3 – 4 minuty.