Roštěnka na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 27 g
- Sodík 97566 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 122.1 mg
- Draslík 472 mg
- Vláknina 8755 mg
- Vitamín A 8755 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře odleželé maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, opečeme po obou stranách, osolíme a okořeníme mletým pepřem. Potom přidáme zelené papriky bez jadérek nakrájené na silnější nudličky a drobně nakrájenou cibuli, podlijeme masovým vývarem, v němž jsme rozmíchali rajčatový protlak, přiklopíme a udusíme do měkka. Během dušení podléváme dle potřeby. Je-li maso téměř měkké, zaprášíme ho ovesnými vločkami a dodusíme.