Roštěnka na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 4 ks Paprika zelená
  • 1 polévková lžíce Ovesné vločky
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 97566 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 122.1 mg
  • Draslík 472 mg
  • Vláknina 8755 mg
  • Vitamín A 8755 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře odleželé maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, opečeme po obou stranách, osolíme a okořeníme mletým pepřem. Potom přidáme zelené papriky bez jadérek nakrájené na silnější nudličky a drobně nakrájenou cibuli, podlijeme masovým vývarem, v němž jsme rozmíchali rajčatový protlak, přiklopíme a udusíme do měkka. Během dušení podléváme dle potřeby. Je-li maso téměř měkké, zaprášíme ho ovesnými vločkami a dodusíme.

Komentáře k receptu