Omáčka na den Díkuvzdání
Suroviny
- 500 g Husí drůbky
- 35 ml Džus jablečný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Celer - nať
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 1 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 22.8 mg
- Vláknina 1546.7 mg
- Vitamín A 1546.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev a cibuli oloupeme a spolu s celerem je nakrájíme na kousky. Dáme do hrnce s husími drůbky a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, sbíráme všechnu pěnu, a snížíme teplotu. Na konci vaření by mělo zůstat asi 450 ml vody.
-
2
Mezitím rozpálíme olivový olej a přidáme bylinky a mouku. Vaříme minutu. Zašleháme džus a trochu vody.
-
3
Z vývaru odstraníme drůbky a zeleninu a šťávu přilijeme k bylinkám. Vaříme 10 minut, aby směs zhoustla. Poté ochutíme solí a pepřem.