Zelňačka s klobásou II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Kmín celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Klobása ostravská
  • 1 ks Kysaná smetana
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 96947 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 646.2 mg
  • Vláknina 11765.8 mg
  • Vitamín A 11765.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme. Zelí překrájíme.

  • 2

    Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem a překrájené zelí také odděleně s bobkovým listem a pepřem. Zelí vaříme asi 30 minut.

  • 3

    Mezitím si na másle opečeme na kostičky klobásu. Přidáme cibulku a nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Do té přelijeme celý obsah hrnce se zelím - nescedíme a přidáme uvařené brambory. Chvilku povaříme a máme hotovo.

  • 4

    Zelňačka s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.

Komentáře k receptu