Námořnický guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Slanina vepřová
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 200 ml Víno červené
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 92.1 mg
  • Draslík 199.3 mg
  • Vláknina 1995.2 mg
  • Vitamín A 1995.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, v kastrolu vyškvaříme, přidáme sádlo a promícháme. Vložíme na kostky nakrájené maso, rychle orestujeme a potom maso odsuneme na stranu.

  • 2

    Do výpeku v kastrolu dáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer. Vše osmahneme, osolíme, přidáme ocet, bobkový list, tymián, nové koření, pepř, citrónovou šťávu a cukr. Promícháme a za občasného podlévání vývarem (nebo vodou) dusíme za častého míchání, až bude maso téměř měkké.

  • 3

    Potom šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, přilijeme víno, kečup a trochu vývaru. Zvolna dusíme do změknutí masa.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme z omáčky a přendáme do jiného kastrolu.

  • 5

    Do omáčky vmícháme hořčici, podle potřeby dochutíme, převaříme a nakonec přecedíme přes jemný cedník na maso.

Komentáře k receptu