Zlaté pečené brambory v husím sádle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 10 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 517.8 mg
- Vláknina 6332 mg
- Vitamín A 6332 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
2
Brambory oloupeme a nakrájíme na osminky. Dáme je do hrnce a zalijeme vodou – jen tolik vody, aby byly brambory potopené. Trochu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut.
-
3
Do zapékacího plechu (nejlepší je plechový) dáme sádlo a necháme ho rozpustit v troubě.
-
4
Mezitím slijeme brambory a poprášíme je moukou. Přeneseme je do horkého sádla a pečeme 45 minut dokřupava. Každých 15 minut je promícháme.
-
5
Na závěr ještě osolíme a opepříme podle chuti.