Bramborová polévka česneková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 286 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 14 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 137.7 mg
- Draslík 503 mg
- Vláknina 5564.8 mg
- Vitamín A 5564.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné stroužky česneku nakrájíme a dorůžova osmahneme na másle. Zalijeme vodou, ve které se vařily brambory, přidáme protlak z uvařených brambor, sůl a pepř.
-
2
Rozklepneme vejce. Z bílků ušleháme pevný sníh a po lžičkách jej dáváme do vařící polévky. Z bílků vzniknou malé balónky. Potom vmícháme žloutky rozšlehané s částí prochladlé polévky.
-
3
Do talířů vložíme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou a polévku na ni nalijeme.