Bramborová polévka česneková

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 10 stroužek Česnek
  • 5.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 503 mg
  • Vláknina 5564.8 mg
  • Vitamín A 5564.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné stroužky česneku nakrájíme a dorůžova osmahneme na másle. Zalijeme vodou, ve které se vařily brambory, přidáme protlak z uvařených brambor, sůl a pepř.

  • 2

    Rozklepneme vejce. Z bílků ušleháme pevný sníh a po lžičkách jej dáváme do vařící polévky. Z bílků vzniknou malé balónky. Potom vmícháme žloutky rozšlehané s částí prochladlé polévky.

  • 3

    Do talířů vložíme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou a polévku na ni nalijeme.

Komentáře k receptu