Vanilkové rohlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Cukr moučka
  • 1 kávová lžička Vanilinový cukr
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 209.1 mg
  • Draslík 122.1 mg
  • Vláknina 6180 mg
  • Vitamín A 6180 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle oloupeme a nasucho opražíme v pánvi dozlatova. Poté rozmixujeme.

  • 2

    Smícháme mouku, 20 g cukru a mandle a přidáme máslo, které je tvrdé, ale nakrájené na kostičky. Prsty vytvoříme drobenku, kterou spojíme žloutkem. Vytvarujeme kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat.

  • 3

    Druhý den těsto rozpůlíme a z každé půlky vytvoříme váleček 2 cm tlustý. Z tohoto válečku nakrájíme půl centimetru tlusté kousky. Z každého takového kousku vytvarujeme rohlíček. Skládáme je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.

  • 4

    Pečeme na 180 °C asi 10 minut.

  • 5

    Ještě teplé je obalíme ve směsi z cukru moučky a vanilkového cukru.

Komentáře k receptu