Mrkvové suflé
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 500 g Mrkev kořen
- 100 g Cukr moučka
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek mletý
- 0.5 kávová lžička Vanilkový lusk
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 17 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 142.7 mg
- Draslík 73.2 mg
- Vláknina 5271.3 mg
- Vitamín A 5271.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev uvaříme doměkka a rozmixujeme na jemno.
-
2
Smícháme ji se zbylými ingrediencemi a vypracujeme jednotné těsto. Směs rozdělíme do několika pečících mističek a pečeme 40 minut na 150 °C.