Tacos s batáty a vejci
Suroviny
- 200 g Fazole červené sterilované
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.125 kávová lžička Kmín drcený
- 0.125 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Avokádo
- 4 ks Vejce slepičí
- 8 ks Tortilla
- 1 ks Limetka
- 1 ks Brambory sladké (Batáty)
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Cibule
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Chilli paprička
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 21 g
- Sodík 460 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 766.2 mg
- Vláknina 27176.6 mg
- Vitamín A 27176.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Batáty oloupeme a nakrájíme na osminky. Osolíme, vmícháme olivový olej (jen asi lžíci), chilli koření a kmín. Pečeme 20 minut na 220 °C doměkka.
-
2
Mezitím smícháme slité fazole s oloupaným stroužkem česneku, přidáme několik lžic vody a sůl. Přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Poté česnek vyjmeme.
-
3
Na zbylém oleji smažíme vejce – která jsme rozšlehali se solí a pepřem. Smažíme je na omeletu – ve dvou fázích, takže nakonec budeme mít dvě omelety. Nakrájíme je na čtvrtiny.
-
4
Tortily ohřejeme a na každou dáme několik kousků batátů (vidličkou je trochu rozmázeneme), fazole a čtvrt omelety. Posypeme cibulí, koriandrem a chilli papričkou. Nahoru dáme ještě plátky avokáda. Zarolujeme nebo přehneme a podáváme se skrojky limetky.