Tacos s batáty a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.125 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.125 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Avokádo
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Tortilla
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Brambory sladké (Batáty)
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Cibule
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Chilli paprička
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 460 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 766.2 mg
  • Vláknina 27176.6 mg
  • Vitamín A 27176.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Batáty oloupeme a nakrájíme na osminky. Osolíme, vmícháme olivový olej (jen asi lžíci), chilli koření a kmín. Pečeme 20 minut na 220 °C doměkka.

  • 2

    Mezitím smícháme slité fazole s oloupaným stroužkem česneku, přidáme několik lžic vody a sůl. Přivedeme k varu a povaříme 15 minut. Poté česnek vyjmeme.

  • 3

    Na zbylém oleji smažíme vejce – která jsme rozšlehali se solí a pepřem. Smažíme je na omeletu – ve dvou fázích, takže nakonec budeme mít dvě omelety. Nakrájíme je na čtvrtiny.

  • 4

    Tortily ohřejeme a na každou dáme několik kousků batátů (vidličkou je trochu rozmázeneme), fazole a čtvrt omelety. Posypeme cibulí, koriandrem a chilli papričkou. Nahoru dáme ještě plátky avokáda. Zarolujeme nebo přehneme a podáváme se skrojky limetky.

Komentáře k receptu