Krevetový toast

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Chléb celozrnný žitný
  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 50 ml Tabasco
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1.05 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 167.2 mg
  • Vláknina 6387.2 mg
  • Vitamín A 6387.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme zázvor, nasekaný koriandr a cibulku a v mixéru je mixujeme 5 sekund. Přidáme oloupané krevety a ještě mixujeme – 10x po jedné sekundě. Přidáme sójovou omáčku, tabasco, sezamový olej, bílek a ještě promixujeme.

  • 2

    Chléb nakrájíme na pět plátků. Potřeme je krevetovou směsí a posypeme sezamovými semínky.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo a toasty na něm opečeme (pouze na straně, kde je chleba). Podáváme.

Komentáře k receptu