Krevetový toast
Suroviny
- 100 g Chléb celozrnný žitný
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 50 ml Tabasco
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 2 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 1.05 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 6 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 14 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 167.2 mg
- Vláknina 6387.2 mg
- Vitamín A 6387.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme zázvor, nasekaný koriandr a cibulku a v mixéru je mixujeme 5 sekund. Přidáme oloupané krevety a ještě mixujeme – 10x po jedné sekundě. Přidáme sójovou omáčku, tabasco, sezamový olej, bílek a ještě promixujeme.
-
2
Chléb nakrájíme na pět plátků. Potřeme je krevetovou směsí a posypeme sezamovými semínky.
-
3
Na pánvi rozpustíme máslo a toasty na něm opečeme (pouze na straně, kde je chleba). Podáváme.