Khichdi z hnědé rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Čočka jedlá
  • 50 g Hrášek
  • 100 g Květák
  • 150 g Hnědá rýže
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.333333 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Ghí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 689.3 mg
  • Vláknina 32196.7 mg
  • Vitamín A 32196.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Květák rozebereme na malé růžičky.

  • 2

    Rýži a čočku zalijeme vodou, přidáme kurkumu a sůl. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme doměkka – asi 30 minut. Poté přidáme mrkev, hrášek, květák a ještě 10 minut vaříme.

  • 3

    Mezitím na ghí opečeme kmín. Po 30 sekundách přidáme zázvor, utřený česnek, chilli papričku na jemno nakrájenou a ještě minutu opékáme.

  • 4

    Rýži a čočku slijeme (chceme mít konzistenci husté kaše) a vmícháme do ní opečenou směs koření. Podáváme posypané koriandrem.

Komentáře k receptu