Khichdi z hnědé rýže
Suroviny
- 150 g Čočka jedlá
- 50 g Hrášek
- 100 g Květák
- 150 g Hnědá rýže
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 0.333333 kávová lžička Kurkuma
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Zázvor mletý
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Ghí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 2 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 689.3 mg
- Vláknina 32196.7 mg
- Vitamín A 32196.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Květák rozebereme na malé růžičky.
-
2
Rýži a čočku zalijeme vodou, přidáme kurkumu a sůl. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme doměkka – asi 30 minut. Poté přidáme mrkev, hrášek, květák a ještě 10 minut vaříme.
-
3
Mezitím na ghí opečeme kmín. Po 30 sekundách přidáme zázvor, utřený česnek, chilli papričku na jemno nakrájenou a ještě minutu opékáme.
-
4
Rýži a čočku slijeme (chceme mít konzistenci husté kaše) a vmícháme do ní opečenou směs koření. Podáváme posypané koriandrem.