Zimní Minestrone
Suroviny
- 50 g Ječné kroupy
- 200 g Kapusta hlávková
- 20 g Celer řapíkatý
- 400 g Fazole červené sterilované
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cibule červená
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Kuřecí vývar
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 4 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 406.5 mg
- Vláknina 12989.3 mg
- Vitamín A 12989.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu s celerem.
-
2
Na oleji opečeme cibuli, mrkev, celer, utřený česnek a špetku soli. Opékáme 5 minut.
-
3
Přidáme kroupy, rozmarýn, tyminán, protlak, další špetku soli a ještě 2 minuty opékáme.
-
4
Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.
-
5
Poté přidáme nakrájenou kapustu na proužky, slité fazole, špetku soli a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme ještě 20 minut.
-
6
Přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a odstavíme. Necháme minutu odležet, pak osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme.