Polévka z červené čočky a karamelizované cibulky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Čočka červená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Šalotka
  • 2 ks Řepa žlutá
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 923 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 759.6 mg
  • Vláknina 15840 mg
  • Vitamín A 15840 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Šalotky a mrkve nakrájíme na drobné kostičky, česnek utřeme. Spolu se skořicí a kurkumou opečeme na lžíci olivového oleje. Vaříme 5 minut a přidáme řepu. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme čočku a snížíme teplotu. Osolíme a opepříme a vaříme 20 minut doměkka.

  • 3

    Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Opékáme ji spolu s koriandrem a špetkou soli na zbylém oleji. Opékáme ji dohněda asi 10 minut. Pokud se přichytává k pánvi, podlijeme troškou vody.

  • 4

    Polévku rozdělíme do talířů a podáváme ozdobenou zkaramelizovanou cibulí.

Komentáře k receptu