Toast s karamelizovanou cibulí, hráškem a kajenským pepřem
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 7 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Voda pitná
- 2 kávová lžička Balsamico ocet
- 2 kávová lžička Mandle plátky
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Kajenský pepř
- 1 kávová lžička hnědá miso pasta
- 2 ks Bageta
- 1 ks Cibule
- 1 ks Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 4 g
- Sodík 1495 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 302.6 mg
- Vláknina 10393.4 mg
- Vitamín A 10393.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na plátky, česnek oloupeme (jeden stroužek si dáme stranou). Spolu s octem, vodou a kajenským pepřem pečeme 45 minut na 200 °C.
-
2
Bagety nakrájíme na plátky a zastříkneme olejem. Na posledních 5 minut je dáme do trouby k cibuli.
-
3
Mezitím povaříme hrášek na 4 minuty.
-
4
Nepečený stroužek česneku rozmixujeme s mandlemi v mixéru. Poté přidáme i hrášek, mátu, moso, citronovou šťávu, sůl a pepř.
-
5
Pečené plátky bagety potřeme hráškovou pastou a podáváme s cibulemi.