Zeleninové vietnamské závitky
Suroviny
- 7 g Sůl
- 50 g Nudle rýžové
- 100 g Rýžový papír
- 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Limetka
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks kuřecí prso
- 1 ks salát little gem
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 2 polévková lžíce Máta
- 4 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1459 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 542 mg
- Vláknina 8879.7 mg
- Vitamín A 8879.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z rybí omáčky, octa, šťávy z limetky a nasekané chilli papričky si připravíme omáčku na namáčení závitků.
-
2
Nudle uvaříme podle návodu. Nakrájíme je na 2 cm dlouhé.
-
3
Kuře nakrájíme na nudličky, osolíme a usmažíme je na oleji dozlatova.
-
4
Mrkev a okurku oloupeme a nakrájíme na špalíčky.
-
5
Salát nakrájíme na nudličky.
-
6
Bylinky nasekáme najemno.
-
7
Rýžový papír namočíme v horké vodě na 30 sekund. Dáme je na kuchyňskou utěrku a přidáme nudle, kuřecí maso, mrkev, okurku, salát a bylinky. Zabalíme do rolky.
-
8
Podáváme vychlazené s připravenou omáčkou.