Imam bayildi s jehněčím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 102 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 6 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 768.8 mg
- Vláknina 18595 mg
- Vitamín A 18595 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky podélně přepůlíme a potřeme olivovým olejem. Pečeme je 20 minut na 190 °C.
-
2
Na zbylém olivovém oleji opečeme nasekanou cibuli. Až je měkká, přidáme utřený česnek a skořici a ještě minutu smažíme.
-
3
Když jsou lilky dostatečně vychladlé, abychom je mohli uchopit, vyřízneme z nich vnitřky. Necháme okraj asi 1 cm. Vnitřnky nakrájíme na kostičky a přidáme je k cibulové směsi.
-
4
Rajčata přepůlíme a vyjmeme z nich semínkovou část, kterou dáme do sítka nad miskou, abychom zachytili šťávu, která s nich vyteče. Zbytek nakrájíme na kostičky a přidáme k lilkové směsi. Vše smažíme ještě 10 minut. Poté odstavíme, vmícháme nasekanou petrželku. Tuto směs rozdělíme do pečených lilků. Zalijeme to šťávou z rajčat a pečeme ještě 30 minut.
-
5
Jehněčí kotlety osolíme a posypeme paprikou. Grilujeme 3 minuty z každé strany.
-
6
Jehněčí podáváme s lilky a přepůlenými citrony k dochucení.