Imam bayildi s jehněčím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Lilek
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika mletá sladká
  • 12 ks jehněčí kotleta
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 102 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 768.8 mg
  • Vláknina 18595 mg
  • Vitamín A 18595 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky podélně přepůlíme a potřeme olivovým olejem. Pečeme je 20 minut na 190 °C.

  • 2

    Na zbylém olivovém oleji opečeme nasekanou cibuli. Až je měkká, přidáme utřený česnek a skořici a ještě minutu smažíme.

  • 3

    Když jsou lilky dostatečně vychladlé, abychom je mohli uchopit, vyřízneme z nich vnitřky. Necháme okraj asi 1 cm. Vnitřnky nakrájíme na kostičky a přidáme je k cibulové směsi.

  • 4

    Rajčata přepůlíme a vyjmeme z nich semínkovou část, kterou dáme do sítka nad miskou, abychom zachytili šťávu, která s nich vyteče. Zbytek nakrájíme na kostičky a přidáme k lilkové směsi. Vše smažíme ještě 10 minut. Poté odstavíme, vmícháme nasekanou petrželku. Tuto směs rozdělíme do pečených lilků. Zalijeme to šťávou z rajčat a pečeme ještě 30 minut.

  • 5

    Jehněčí kotlety osolíme a posypeme paprikou. Grilujeme 3 minuty z každé strany.

  • 6

    Jehněčí podáváme s lilky a přepůlenými citrony k dochucení.

Komentáře k receptu