Nákyp z brambor a těstovin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 g Těstoviny konzumní
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 97.8 mg
  • Draslík 398.8 mg
  • Vláknina 5007.2 mg
  • Vitamín A 5007.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme dle návodu těstoviny a do vody přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky.

  • 2

    Uvařené a scezené promícháme s máslem.

  • 3

    Nakrájíme oloupanou cibuli, petrželovou nať nasekáme, rozšleháme smetanu, vejce a sýr, ochutíme kořením a solí.

  • 4

    Vše dáme do vymazané zapékací mísy, přelijeme směsí a zapečeme.

Komentáře k receptu