Rozinkový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 18 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 150.2 mg
- Draslík 325.1 mg
- Vláknina 3668 mg
- Vitamín A 3668 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 790.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozinky namočíme do rumu nejlépe den předem.
-
2
Do šlehače vlijeme mléko, přidáme mouku, vejce, rozehřáté vlahé máslo a vše vyšleháme do pěny. Přidáme cukr, citronovou kůru a šťávu, sůl a rum slitý z rozinek. Promícháme a směs vlijeme do vhodné hlubší nádoby. V mikrovlnné troubě vaříme při plném výkonu 10 minut. V polovině vaření nádobu vyjmeme a do pudinku vmícháme rozinky.
-
3
Po dopečení necháme pudink v nádobě ještě 10 minut stát.
-
4
Pudink podáváme teplý.