Rozinkový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrozinky
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 50 ml Rum
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 150.2 mg
  • Draslík 325.1 mg
  • Vláknina 3668 mg
  • Vitamín A 3668 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 790.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozinky namočíme do rumu nejlépe den předem.

  • 2

    Do šlehače vlijeme mléko, přidáme mouku, vejce, rozehřáté vlahé máslo a vše vyšleháme do pěny. Přidáme cukr, citronovou kůru a šťávu, sůl a rum slitý z rozinek. Promícháme a směs vlijeme do vhodné hlubší nádoby. V mikrovlnné troubě vaříme při plném výkonu 10 minut. V polovině vaření nádobu vyjmeme a do pudinku vmícháme rozinky.

  • 3

    Po dopečení necháme pudink v nádobě ještě 10 minut stát.

  • 4

    Pudink podáváme teplý.

Komentáře k receptu