Voňavé thajské krevety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 20 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Citronová tráva
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 3 polévková lžíce Máta
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 5.3 mg
  • Draslík 734.7 mg
  • Vláknina 2753.3 mg
  • Vitamín A 2753.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku, česnek a chilli papričku nasekáme najemno. Smícháme je se zázvorem, nasekanou citronovou trávou, mátou, koriandrem, olivovým olejem, kůrou a šťávou z limetek.

  • 2

    Do této směsi naložíme na 30 minut oloupané krevety.

  • 3

    Poté je grilujeme na rozpáleném grilu 45 sekund z každé strany.

Komentáře k receptu