Salát z rýžových nudlí s mletým masem
Suroviny
- 125 g Nudle rýžové
- 500 g Vepřové maso mleté
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 7 g Kajenský pepř
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Cukr muscovado
- 1 ks Cibule
- 2 ks Limetka
- 2 ks salát little gem
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 28 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 568.5 mg
- Vláknina 7025 mg
- Vitamín A 7025 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle a fazolky vaříme 4 minuty do měkka. Slijeme a ihned schladíme studenou vodou. Vmícháme k nim nasekanou cibuli a natrhaný salát.
-
2
Smícháme kůru a šťávu z limetek, sójovou omáčku a cukr. Vmícháme do nudlí.
-
3
Vepřové maso promícháme se zázvorem a kajenským pepřem. Osmažíme na oleji dohněda. Nakonec vmícháme do nudlí a podáváme.