Vepřové s arašídovým kari
Suroviny
- 400 g Vepřová plec
- 175 g Baby kukuřice
- 200 g Rýže jasmínová
- 400 ml Mléko kokosové
- 8 ks Cibulka jarní
- 1 ks Limetka
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 4 polévková lžíce Kari pasta
- 4 polévková lžíce Máslo arašídové
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 56 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 1094 mg
- Vláknina 16788.5 mg
- Vitamín A 16788.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu.
-
2
Na oleji smažíme nasekané jarní cibulky. Po minutě přidáme vepřové nakrájené na nudličky a smažíme 5 minut. Poté vmícháme kari pastu a arašídové máslo a po 30 sekundách i cukr, sójovou omáčku a kokosové mléko a půl plechovky vody. Dobře promícháme a 15 minut povaříme.
-
3
Slijeme tekutinu, do ní přidáme kukuřičky a vaříme 3 minuty. Poté vmícháme limetkovou šťávu.
-
4
Rýži podáváme přelitou omáčkou a s vepřovou směsí.