Vepřové s arašídovým kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová plec
  • 175 g Baby kukuřice
  • 200 g Rýže jasmínová
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Kari pasta
  • 4 polévková lžíce Máslo arašídové
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 1094 mg
  • Vláknina 16788.5 mg
  • Vitamín A 16788.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jasmínovou rýži uvaříme podle návodu.

  • 2

    Na oleji smažíme nasekané jarní cibulky. Po minutě přidáme vepřové nakrájené na nudličky a smažíme 5 minut. Poté vmícháme kari pastu a arašídové máslo a po 30 sekundách i cukr, sójovou omáčku a kokosové mléko a půl plechovky vody. Dobře promícháme a 15 minut povaříme.

  • 3

    Slijeme tekutinu, do ní přidáme kukuřičky a vaříme 3 minuty. Poté vmícháme limetkovou šťávu.

  • 4

    Rýži podáváme přelitou omáčkou a s vepřovou směsí.

Komentáře k receptu