Povidlové pavézky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 9 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 85.9 mg
- Draslík 35.5 mg
- Vláknina 997.6 mg
- Vitamín A 997.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle podélně rozkrojíme, silně potřeme švestkovými povidly a přiklopíme.
-
2
Připravené žemle namočíme do mléka s rozšlehanými vejci a potom obalíme ve strouhance.
-
3
Žemle smažíme v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru.