Piškotovka
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 900 g Piškoty dětské kulaté
- 200 g Čokoláda na vaření
- 60 ml Mléko polotučné
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.75 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 3 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 6 polévková lžíce Cukr krupice
- 6 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 3 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1133 kcal
- Sacharidy 157 g
- Tuky 43 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 389.2 mg
- Draslík 251.8 mg
- Vláknina 12559 mg
- Vitamín A 12559 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vytřeme rozpuštěným máslem, po zchladnutí vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 140 °C.
-
2
V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Přimícháváme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Na závěr zlehka „zabalíme“ pevný sníh, který jsme ušlehali z bílků.
-
3
Těsto vlijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme asi 25 – 40 minut. Zda je těsto upečené, poznáme podle toho, že do něj píchneme zašpičatělou špejlí. Pokud se těsto nelepí, je upečené.
-
4
V mezičase si připravíme náplň. V mixeru rozmixujeme piškoty, v míse je propracujeme s rozpuštěným máslem a trochou mléka podle potřeby. Vymícháme hladký krém.
-
5
Upečený korpus dáme vychladnout, poté potřeme piškotovým krémem, polijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme kokosem. Vše necháme v lednici vychladit.