Čevabčiči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 6.67 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Paprika pálivá mletá
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 76 mg
  • Vláknina 1835.5 mg
  • Vitamín A 1835.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí.

  • 2

    V míse důkladně promícháme maso s cibulí, česnekem a ostatními surovinami.

  • 3

    Z hmoty vytvarujeme „cihlu“ a necháme zhruba hodinu chladnout v lednici. Poté odkrajujeme plátky, z nich tvarujeme válečky.

  • 4

    Na rozpáleném oleji smažíme válečky ze všech stran dozlatova.

Komentáře k receptu