Briošky
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Cukr krupice
- 180 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Droždí sušené
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Mák - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 20 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 179.4 mg
- Draslík 65.6 mg
- Vláknina 8473 mg
- Vitamín A 8473 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
-
2
Všechny ingredience, počínaje od tekutých, dáme do pekárny a zvolíme program „těsto“.
-
3
Hotové těsto rozdělíme na kousky a tvoříme briošky. A na válu necháme ještě 30 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.
-
4
V předehřáté troubě pečeme dozlatova. Upečené briošky necháme vychladnout na tácu.