Rostbeef

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 1.6 mg
  • Vláknina 66.3 mg
  • Vitamín A 66.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí roštěnec omyjeme, odblaníme a potravinářským provázkem svážeme. Poté maso ze všech stran osolíme a opepříme. Zabalíme do fólie a necháme přes noc odležet.

  • 2

    Před úpravou necháme maso alespoň 3 hodiny v pokojové teplotě.

  • 4

    Další den maso vyjmeme z lednice a necháme při pokojové teplotě stát alespoň 3 hodiny. Na silnostěnné pánvi rozpálíme tuk a maso na něj ze všech stran orestujeme. Poté přendáme do pekáče a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme 35 – 45 minut podle výšky masa.

  • 5

    Upečené maso necháme asi 15 minut nepřikryté odpočinout. Budeme-li maso podávat teplé, nakrájíme silnější plátky, studený krájíme na co nejtenčí plátky.

  • 6

    Maso podáváme se studenými omáčkami, hořčicí, křenem nebo nakládanou zeleninou

Komentáře k receptu