Rostbeef
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 10 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 1.6 mg
- Vláknina 66.3 mg
- Vitamín A 66.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí roštěnec omyjeme, odblaníme a potravinářským provázkem svážeme. Poté maso ze všech stran osolíme a opepříme. Zabalíme do fólie a necháme přes noc odležet.
-
2
Před úpravou necháme maso alespoň 3 hodiny v pokojové teplotě.
-
4
Další den maso vyjmeme z lednice a necháme při pokojové teplotě stát alespoň 3 hodiny. Na silnostěnné pánvi rozpálíme tuk a maso na něj ze všech stran orestujeme. Poté přendáme do pekáče a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme 35 – 45 minut podle výšky masa.
-
5
Upečené maso necháme asi 15 minut nepřikryté odpočinout. Budeme-li maso podávat teplé, nakrájíme silnější plátky, studený krájíme na co nejtenčí plátky.
-
6
Maso podáváme se studenými omáčkami, hořčicí, křenem nebo nakládanou zeleninou