Kroupovník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Klobása Dunajská
  • 300 g Ječné kroupy
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 400 g Zelí kysané
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 47.9 mg
  • Draslík 546.5 mg
  • Vláknina 16081.6 mg
  • Vitamín A 16081.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 159 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vytřeme sádlem, troubu předehřejeme na 150 °C.

  • 2

    Cibuli nakrájíme najemno, zelí překrájíme, klobásu nakrájíme na kolečka, česnek utřeme. Smetanu rozšleháme s mletou paprikou a zředíme mlékem.

  • 3

    Kroupy necháme do rána namočené ve vodě, druhý den vodu osolíme a kroupy uvaříme. Poté scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Cibulku usmažíme na sádle, přidáme klobásu a chvíli smažíme. Poté přidáme zelí a dusíme. Ochutíme solí, kořením a česnekem.

  • 5

    Do zapékací mísy narovnáme polovinu krup, na ně udušené zelí a nakonec zbylé kroupy. Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě, poté zalijeme smetanou a dopečeme dozlatova.

Komentáře k receptu