Consommé z čerstvých rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 53 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 1 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 450.8 mg
- Vláknina 7319.5 mg
- Vitamín A 7319.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá zralá rajčata zbavená stopek nakrájíme na čtvrtky a vsypeme do kastrolu. Potom je i se slupkou rozmělníme tyčovým mixerem.
-
2
K rajčatům přilijeme slepičí vývar, přidáme 2 snítky čerstvé bazalky, 1 snítku čerstvého tymiánu a na plátky nakrájený česnek. Vše povaříme 5 minut, přecedíme přes jemný cedník, který můžeme vyložit čistou utěrkou, a jen necháme prokapávat - nepasírujeme. Vývar by měl být zcela čirý. Ochutíme solí, cayenským pepřem, cukrem a citronovou šťávou.