Studená rajčatová polévka s jogurtem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Rajčatová šťáva
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 1 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 53 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 13.3 mg
  • Draslík 49.6 mg
  • Vláknina 218.8 mg
  • Vitamín A 218.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny použité suroviny by měly být dobře vychlazené.

  • 2

    Rajčatovou šťávu smícháme s prolisovaným česnekem, smetanou, jogurtem, citronovou šťávou, vínem a tabascem. Ochutíme solí, pepřem a při podávání ozdobíme každou porci lístkem bazalky.

  • 3

    Polévku podáváme studenou.

Komentáře k receptu