Studená rajčatová polévka s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 53 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 4 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 13.3 mg
- Draslík 49.6 mg
- Vláknina 218.8 mg
- Vitamín A 218.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny použité suroviny by měly být dobře vychlazené.
-
2
Rajčatovou šťávu smícháme s prolisovaným česnekem, smetanou, jogurtem, citronovou šťávou, vínem a tabascem. Ochutíme solí, pepřem a při podávání ozdobíme každou porci lístkem bazalky.
-
3
Polévku podáváme studenou.