Vejce v solném láku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 12 g
- Sodík 4048 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 156.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci vaříme vodu se solí 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout.
-
2
Skořápku natvrdo uvařených vajec jen mírně naklepeme, ale neloupeme. Vejce vložíme do čisté sklenice a zalijeme připraveným solným lákem tak, aby byla zcela ponořená.
-
3
Sklenici uložíme do chladu na několik dní.