Vejce v solném láku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 4048 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 156.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci vaříme vodu se solí 5 minut, odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Skořápku natvrdo uvařených vajec jen mírně naklepeme, ale neloupeme. Vejce vložíme do čisté sklenice a zalijeme připraveným solným lákem tak, aby byla zcela ponořená.

  • 3

    Sklenici uložíme do chladu na několik dní.

Komentáře k receptu