Brusinkový závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 25 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 104 mg
- Vláknina 7433.3 mg
- Vitamín A 7433.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme náplň – ohřejeme brusinky s moučkovým cukrem. Vaříme až se ze směsi stane džem. Poté odstavíme a vmícháme brusinkovou marmeládu. Necháme vychladit.
-
2
Nyní si připravíme těsto – smícháme mouku, prášek do pečiva, povolený tuk, třtinový cukr a pomerančovou kůru. Zalijeme mlékem a vypracujeme tuhé těsto. To vyválíme na obdélník o hranách 22 x 25 cm.
-
3
Těsto potřeme brusinkovou směsí – necháme 2 cm okraje. Zarolujeme (okraje potřeme vodou, aby se slepily).
-
4
Vaříme na páře zabalené v pečícím papíru nebo sáčku asi 75 minut. Před vybalením necháme odpočinout.