Frittata
Suroviny
- 200 g Brambory
- 50 g Máslo čerstvé
- 140 g Sýr Eidam cihla 40%
- 80 g Zeleninová směs francouzská - mražená
- 250 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Klobása Dunajská
- 6 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Paprika červená
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 54 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 543.3 mg
- Draslík 456.5 mg
- Vláknina 3867.5 mg
- Vitamín A 3867.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku očistíme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, klobásu nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.
-
2
Vejce rozšleháme se solí a pepřem.
-
3
Zeleninu uvaříme doměkka a scedíme. Klobásu a papriku usmažíme na lžíci oleje. Plátky brambor zvlášť usmažíme z obou stran na másle a zbylém oleji. Na usmažené brambory nalijeme vejce, přidáme usmaženou klobásu a papriku a okapanou zeleninu. Pánev přikryjeme a pokrm asi 5 minut smažíme. Poté odstavíme a zasypeme sýrem.