Růžová poleva z červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Červená řepa
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 58 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 191.1 mg
  • Vláknina 3275.3 mg
  • Vitamín A 3275.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou malou červenou řepu oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do čistého plátna. Pak z nastrouhané řepy vymačkáme šťávu. (Použijeme jen jednu lžíci, zbytek vypijeme.)

  • 2

    Příprava růžové polevy: 100g moučkového cukru prosijeme do mísy. Přidáme 1 lžíci šťávy z červené řepy, 2 lžíce citronové šťávy a 1/2 lžičky vanilkového extraktu. Vše vyšleháme metličkou do hladké polevy.

  • 3

    Polevou zdobíme různé dezerty a krémy.

Komentáře k receptu