Růžová poleva z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 58 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 0 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 191.1 mg
- Vláknina 3275.3 mg
- Vitamín A 3275.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou malou červenou řepu oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do čistého plátna. Pak z nastrouhané řepy vymačkáme šťávu. (Použijeme jen jednu lžíci, zbytek vypijeme.)
-
2
Příprava růžové polevy: 100g moučkového cukru prosijeme do mísy. Přidáme 1 lžíci šťávy z červené řepy, 2 lžíce citronové šťávy a 1/2 lžičky vanilkového extraktu. Vše vyšleháme metličkou do hladké polevy.
-
3
Polevou zdobíme různé dezerty a krémy.