Vanilkový krém z čerstvého krémového sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 240 g Sýr Lučina - termizovaný
  • 150 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 0.4 mg
  • Vláknina 5.2 mg
  • Vitamín A 5.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si krém z čerstvého krémového sýru: do jedné mísy prosijeme moučkový cukr, do druhé mísy dáme změklé pokrájené máslo, z vanilkového lusku vyškrabaná semínka, čerstvý krémový sýr, špetku soli, špetku zázvoru a ručním elektrickým šlehačem směs šleháme asi 1-2 minuty do doby, až se vše krásně spojí. Pak postupně, v několika dávkách, budeme přidávat moučkový cukr.(Cukr se totiž v menších dávkách lépe zašlehá do krému.) Krém by měl být hladký a nadýchaný. Vložíme ho do cukrářského sáčku s ozdobnou hubičkou a hned ho použijeme.

Komentáře k receptu