Vanilkový krém z čerstvého krémového sýru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 99 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 8 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 0.4 mg
- Vláknina 5.2 mg
- Vitamín A 5.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si krém z čerstvého krémového sýru: do jedné mísy prosijeme moučkový cukr, do druhé mísy dáme změklé pokrájené máslo, z vanilkového lusku vyškrabaná semínka, čerstvý krémový sýr, špetku soli, špetku zázvoru a ručním elektrickým šlehačem směs šleháme asi 1-2 minuty do doby, až se vše krásně spojí. Pak postupně, v několika dávkách, budeme přidávat moučkový cukr.(Cukr se totiž v menších dávkách lépe zašlehá do krému.) Krém by měl být hladký a nadýchaný. Vložíme ho do cukrářského sáčku s ozdobnou hubičkou a hned ho použijeme.