Grilovaná roštěná se zeleným pepřem
Suroviny
- 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl česneková
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- 1 polévková lžíce Kerblík
- 1 polévková lžíce Pepř zelený mletý
- 1 polévková lžíce Máslo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 42 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 700.5 mg
- Vláknina 678.1 mg
- Vitamín A 678.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 185°C. Z omytého a osušeného roštěnce nakrájíme 4 plátky o síle 1.5-2cm silné. Okraje plátků, zbavené blanky, nařízneme na několika místech krátkými zářezy (aby se maso nezkroutilo). Omytý kerblík pokrájíme nadrobno a odložíme ho do misky. Ovčí sýr si nakrájíme na uzké proužky.
-
2
V grilovací pánvi si rozpálíme olej, na něm maso orestujeme z každé strany po 3-5 minutách tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Maso posolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem z každé strany. Odložíme ho do pekáčku, na každý plátek poklademe proužek ovčího sýru a pekáček s masem vložíme na 5 minut do předehřáté trouby.
-
3
Mezitím si do výpeku v pánvi dáme lžíci zeleného pepře, lžíci balsamica, máslo, sůl, vše promícháme a když se máslo rozpustí, odstavíme pánev s omáčkou z plotny.
-
4
Plátky masa s rozpuštěným sýrem poklademe na talíře, částečně je přelijeme výpekem, posypeme kerblíkem a hned servírujeme. Dobrou chuť.