Grilovaná roštěná se zeleným pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl česneková
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 1 polévková lžíce Pepř zelený mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 700.5 mg
  • Vláknina 678.1 mg
  • Vitamín A 678.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 185°C. Z omytého a osušeného roštěnce nakrájíme 4 plátky o síle 1.5-2cm silné. Okraje plátků, zbavené blanky, nařízneme na několika místech krátkými zářezy (aby se maso nezkroutilo). Omytý kerblík pokrájíme nadrobno a odložíme ho do misky. Ovčí sýr si nakrájíme na uzké proužky.

  • 2

    V grilovací pánvi si rozpálíme olej, na něm maso orestujeme z každé strany po 3-5 minutách tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Maso posolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem z každé strany. Odložíme ho do pekáčku, na každý plátek poklademe proužek ovčího sýru a pekáček s masem vložíme na 5 minut do předehřáté trouby.

  • 3

    Mezitím si do výpeku v pánvi dáme lžíci zeleného pepře, lžíci balsamica, máslo, sůl, vše promícháme a když se máslo rozpustí, odstavíme pánev s omáčkou z plotny.

  • 4

    Plátky masa s rozpuštěným sýrem poklademe na talíře, částečně je přelijeme výpekem, posypeme kerblíkem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu